Zöldséges nyúl zsemlegombóccal
Hozzávalók:
1 egész, kb. 1,5 kg-os házinyúl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, egy nagy konzerves sűrített paradicsom (150 g), 1 kisebb zeller, 1 dl tejszín, 2 nem csípős zöldpaprika, 15 dkg mirelit vagy lecsöpögtetett konzerves zöldborsó, só, paprika, 3 babérlevél, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A nyulat kicsontozzuk, a csontokból és a fejből annyi vízzel, amennyi ellepi, sóval, babérlevéléllel levest főzünk. A nyúlhúst kockákra vágjuk, a szalonnát felvágjuk és kiolvasztjuk a zsírját, ebben megpirítjuk a hagymát, a csíkokra vágott paprikát, átsütjük benne a húst, megszórjuk sóval, pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük húslevessel és fedő alatt pároljuk. Ha a nyúl már majdnem puha, hozzátesszük a finomra reszelt zellert, a zöldborsót és még 15 percig főzzük. Tejszínnel (liszt nélkül) behabarjuk, megszórjuk petrezselyemmel. Zsemlegombóccal tálaljuk.