Különleges narancsos kacsa
Hozzávalók:
1 nagyobb, kb. 2 kg-os kacsa, 1 savanykásabb alma, 1 zeller, 5 dkg házizsír, 1 hagyma, 2 dl száraz fehérbor, 2 narancs leve (kb. 2 dl), 5 dkg kandírozott narancshéj, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, egy evőkanál méz, étolaj
Elkészítés:
A kacsát alaposan megtisztítjuk, enyhén besózzuk, hasüregébe a félbe vágott alma, a kandírozott narancshéj, a darabokra vágott hagyma, két gerezd fokhagyma, némi felmetélt petrezselyem, illetve egy kisebb darab zeller kerüljön. Zsírral kikent tepsibe tesszük, felöntjük a narancslé nagy részével és a fehérborral. Kb. 80 percre forró sütőbe toljuk, a tepsit fedjük le alufóliával. Ezen idő alatt a mézet elkeverjük kevéske étolajjal, egy evőkanálnyi narancslével, borssal, sóval, majd a kacsát bekenjük ezzel a mázzal és pirosra sütjük, már fólia nélkül (lehetőség szerint grillező funkciót használva).
Tálaljuk párolt vöröskáposztával és krumplipürével.