Szerb csirkecsorba
Hozzávalók:
1 átlagos (kb. 1,5 kg-os) csirke, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 1 kis fej karfiol (30-40 dkg), 50 dkg krumpli, pirospaprika, só, 3 evőkanál napraforgó étolaj.
Elkészítés:
A hagymát az olajban üvegesre sütjük, meghintjük édes fűszerpaprikával, s a feldarabolt csirkét beletesszük. Ráöntünk 1 dl vizet és kb. 10-15 percig pároljuk. A paradicsomokat felnegyedeljük és hozzátesszük, a cikkekre vágott paprika és a rózsáira szedett karfiol is a csirke mellé kerül. Lefedve pároljuk, majd negyed óra múlva a hasábra vágott krumplit hozzáadjuk. Készre főzzük, s ha szükséges, némi vizet öntünk még rá.