Almás libasült recept
Hozzávalók:
1 fiatal, kisebb liba, 6 savanykás alma, 1 kanál liszt, só, majoranna.
Elkészítés
A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk és bemajorannázzuk, hasüregébe tesszük a nem meghámozott almát. Összevarjuk, a szárnyast tepsire tesszük, s előmelegített sütőben, közepes lángon, a liba nagyjágától függően 2-3 órát sütjük, lefedetlenül. Az idő felénél megfordítjük a libát: a húst a mellére fektetjük. Egy másik tepsit fél liter vízzel megtöltve tegyünk a sütő aljára.
Amikor megpuhul a liba, feldaraboljuk, s némi libazsírból, lisztből és a hasüregben puhára sült almákból mártást készítünk, amelyet sóval és majorannával ízesítünk.
Tálalás: melegen, krumplipürével, a libadarabokra a mártást öntve.