Lebbencsleves
Hozzávalók:
30 dkg krumpli, 15 dkg lebbencstészta, 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, pirospaprika, só, őrölt bors.
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk, majd a kiolvadt zsírból kiszedjük a szalonnát. A szalonnazsírban megfonnyasztjuk a metélt hagymát. Levesszük a tűzről és beleszórunk kb. egy teáskanálnyi pirospaprikát, visszatesszük a tűzhelyre és felengedjük kb. 1 liter vízzel. Megsózzuk és megborsozzuk, beleszórjuk a felkockázott krumplit. Külön edényben megpirítjuk a lebbencstésztát egy kis zsíron, ezt beleszórjuk a levesbe, puhára főzzük a burgonyát és a tésztát, végül visszatesszük a szalonnapörcöket.
Kevés tejföllel elkeverve is finom.