Pikáns borjúszeletek

Hozzávalók: 

8, egyenként kb. 8-10 dkg-os, zsírszegény marhahússzelet (borjúból finomabb!), 2 fej vöröshagyma, 5 dkg liszt, 1 nem csípős zöldpaprika, 1 közepes paradicsom, petrezselyemzöld, zellerzöld, egy pohár tejföl (175 g), kb. 1 dl étolaj, 1 húsleveskocka, só, bors, pirospaprika.

Elkészítés:
A húst klopfolóval kiverjük, megsózzuk, és hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük az olajban. A szeleteket kivesszük, s a megmaradt olajban a felkockázott hagymát némi pirospaprikával megsütjük, hozzáadjuk a húsleveskockát és felöntjök kb. 2,5 dl vízzel. Addig főzzük a folyadékot, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor visszatesszük a marhaszeleteket, beletesszük a felkarikázott paprikát és a héjától megszabadított paradicsomot. Alacsony fokozaton addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul. A húst ismét kivesszük, a szaftot pedig tejföl és liszt hozzáadásával besűrítjük. Amikor készen van, megízesítjük kevéske finomra metélt petrezselyem- és zellerzölddel, borssal. 

Tálaljuk a hússzeleteket leöntve a mártással, köretnek zöldséges rizs tökéletes.

Receptek kezdőknek   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP