Túrókrémes gyümölcssaláta
Hozzávalók
4 nagyobb banán, 4 puhább húsú, édes alma, 2 kivi, 1 lime, 1 narancs, 1 csomag (10 dkg) rumba áztatott mazsola, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 pohár natúr joghurt (175 g), 1 teáskanál reszelt citromhéj, négy evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, esetleg mogyoródarabok vagy mandulaforgács
Elkészítés
A gyümölcsöket meghámozzuk és megtisztítjuk, egyformán 2X2 cm-es kockákra vágjuk őket egy tálba, majd a lime kinyomott levével, a rumba áztatott mazsolával és egy evőkanál cukorral ízesítjük a keveréket, ezután kb. másfél órát hűtjük.
A túrót alaposan áttörjük, majd simára keverjük a joghurttal, a citromlével, három kanál cukorral és a reszelt citromhéjjal.
A gyümölcsöt tálalás előtt kicsit átforgatjuk, majd tányérokva halmozva, a hideg túrókrémet rákanalazva kínáljuk.