Töklecsó, tökös lecsó
Hozzávalók
1 kg tök (vagy egyéb tökféle: cukkini, patisszon), 1 fej vöröshagyma, 2 kisebb szál lecsókolbász, 3 evőkanál étolaj, 3 nagy fehérpaprika, 5 db édes, átlagos paradicsom (télen egy üveg lecsó), só, pirospaprika
Elkészítés
A laskára felszeletelt hagymát megpirítjuk az olajon, majd egy teáskanálnyi pirospaprikával tesszük ízletessé és színessé. A feldarabolt, héjától megfosztott paradicsomot és a kicsumázott, csíkokra vágott paprikát a paprikás-hagymás olajban, sózva, majdnem puhára pároljuk. Hozzátesszük a felkarikázott lecsókolbászt, majd a legyalult, sózott, a felesleges víztől kinyomkodott tököt. Rázogatva pároljuk készre a tökfélét, ne keverjük, mert könnyen összetörik.