Citromos húsleves

Hozzávalók
egy bőrétől megfosztott (kb. 1 kg) malaccsülök, 1 fej vöröshagyma, egy késhegynyi reszelt szerecsendió, egy darabka szerecsendió, egy darabka gyömbér (vagy a szárított, reszelt változat), fél evőkanál ételízesítő, só ízlés szerint, 1 nagyobb vagy 2 kisebb bio citrom (méreganyagoktól mentes héjú), egy pohár (175 g) tejföl.
A levesbetéthez: galuskatészta 10 dkg lisztből, 1 tojásból, kevéske vízből és sóból.

Elkészítés
A csülköt egészben feltesszük főzni takaréklángon, két liter vízben az egészben hagyott hagymával, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítve. Ha a hús majdnem puha, megsózzuk és beleszórjuk az ételízesítőt, majd így főzzük tovább. Majdnem kész állapotban belereszeljük a citrom sárga héjrészét, de fehér héjdarabok ne kerüljenek bele, mert megkeseríti a lét. Ezután közvetlenül beleszaggatjuk a galuskát, és a tűzről levéve, belecsorgatjuk a citrom levét.

Tálalás
A tányérokba egy-egy evőkanál tejfölt rakva, a csülköt kisebb darabokra szedve.

Receptek kezdőknek   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP