Almás csibeleves
Hozzávalók
3 nagyobb savanyú alma, 1 kisebb (kb. 1 kg-os) csirke, 2 tojás sárgája, 4 tyúkhúsleveskocka, két evőkanál liszt, egy pohár zsírszegény tejföl (vagy natúr joghurt), só, fél evőkanál cukor, bors, némi metélőhagyma és petrezselyemzöld.
Összetevők
A csirkét megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd kb. két és fél liter hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főzni. Ha felforrt, beledobjuk a leveskockákat, leszedjük a habját és takaréklángon főzzük tovább kb. két és fél óráig, amíg a szárnyas vajpuhára nem fő. A főzés vége előtt 5-10 perccel beletesszük az apróra vágott petrezselymet és kevéske apróra metélt snidlinget, és besűrítjük a tojássárgájából, tejfölből (joghurtból) és lisztből készült habarással. A meghámozott, csutkájától megfosztott almát apró kockákra vágjuk, némi cukorral, kevés vízben megfőzzük, vigyázva arra, hogy a kockák szét ne főjjenek! Az almát a levével együtt a kész leveshez adjuk. Ha az étel nem lenne elég sós, borsos, utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk!