Tojásos galuska
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt, 8 tojás, 10 dkg húsos szalonna, 1 dl tejszín, só, pár csepp étolaj.
Elkészítés:
Egy nagy fazékban sós, enyhén olajos vizet teszünk oda főni. Eközben a lisztet két tojással, 3 dl vízzel és kevés sóval simára keverjük. Ha a víz forr, beleszaggatjuk galuskaszaggatóval a tésztát. Akkor főttek meg a kis nokedlik, ha a víz színére feljöttek. Nagy szűrőkanállal kiemeljük és leszűrjük őket.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. Egy csipetnyi sóval és a tejszínnel elvegyítjük a hat tojást - rántottát készítünk a serpenyőben a sült zsíron. Ízlés szerint borsozzuk. Ezt keverjük össze a nokedlivel.
Jól illik hozzá a friss fejessalátából készített ecetes savanyúság.