Diós-csokis linzer
Hozzávalók:
A tésztához 40 dkg liszt, 15 dkg vaj (ezzel finomabb, mint sütőmargarinnal és az állaga is másabb lesz), 10 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor. A töltelékhez 20 dkg porcukor, 5 tojás fehérje, 20-25 dkg darált dió (esetleg mandula, mogyoró), 10 dkg reszelt valódi étcsokoládé (s nem tortabevonó).
Elkészítés:
a) A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, s zsiradékkal kikent tepsiben csak félig(!) sütjük meg.
b) Amíg sül a tészta, a töltelék hozzávalóit összekeverjük egy lábasban, alacsony láng fölött, s hagyjuk besűrűsödni.
c) A töltelékkel megkenjük a teljesen kihűlt, félig sült tésztát, majd visszatesszük a sütőbe, s alacsony fokozaton addig sütjük, amíg a töltelék teteje meg nem szárad.
d) A tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt, majd szeleteljük föl apró kockákra.