Marharolád gombaágyon
Hozzávalók:
60 dkg marhahús darálva, 1 fej vöröshagyma, olaj, só, bors. Továbbá: 50 dkg csiperke, 2 evőkanál liszt, só, pirospaprika, egy nagyobb fej vagy két kisebb fej vöröshagyma, 1 pohár (175 g) tejföl, 2 dl tej.
Elkészítés:
Egy fej vöröshagymát a hússal ledarálunk, fűszerezzük némi sóval, pirospaprikával és borssal, majd a túró rúdiéhoz hasonló méretű ujjacskákat formázunk a masszából. Ezeket lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük forró olajban.
Karikára vágjuk a hagymákat és megpároljuk némi étolajban. Ha nem túl nagyok a csiperkefejek, ne vágjuk őket össze, ha nagyobbak, akkor szabdaljuk őket kettő vagy négy részre. Tegyük őket a hagymakarikákra, és pároljuk őket néhány percig, majd öntsük egy nagy tűzálló tál aljára. Erre helyezzük rá a marharoládokat. A tejfölt keverjük el a liszttel, kevéske sóval, borssal és pirospaprikával csomómentesre, majd kerüljön bele a tej is, és öntsük a roládok tetejére. Ezután toljuk a tálat kb. fél órára forró sütőbe: addig süssük, amíg a fölösleges folyadék be nem sűrűsödik és el nem párolog, s a képződő kéreg piros nem lesz.
Tálalás: párolt rizzsel.