Kolbásszal töltött csirke
Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,5 kg), 1 zsemle, 1 kis konzerves májkrém, 1 keményre főzött tojás, 5 dkg lángolt kolbász, só, bors, étolaj, finomra metélt petrezselyem, majoranna.
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, majd a bőrét egy kiskanál segítségével fellazítjuk a mell és a nyak részeinél, de vigyázzunk arra, hogy ki ne lyukadjon. A töltelékhez a vízbe áztatott és jól kicsavart zsömlét a keményre főzött tojással és a kolbásszal megdaráljuk és elvegyítjük a masszában a májkrémet, főszerezzük borssal, finomra metélt petrezselyemmel. A csirke bőre alá töltjük ezt a keveréket, s nem a hasüregébe!
A szárnyast kívül belül megsózzuk, borsozzuk, majorannázzuk, leöntjük némi étolajjal, és egy tűzálló edényben kb. 60-70 percig sütjük.
Tálalás: burgonyapürével, rizses köretekkel, savanyúsággal.