Húsvéti nyúlsaláta
Hozzávalók:
3-4 db nyúlcomb, 4-5 db szardella, 2 közepes méretű savanyú uborka, 1 savanykás alma, 1 apró fej vöröshagyma, 1 pohár (175 g) tejföl, 4 keményre főtt tojás, só, őrölt bors, ecet, olivaolaj, mustár, 1 babérlevél, étolaj.
Elkészítés:
A megtisztított nyúlcombokat előző este vastagon bekenjük mustárral és a hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásig. Másnap lemossuk a mustárt, megsózzuk, némi étolajon, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk (a babérlevelet tegyük bele a fazékba), majd kicsontozzuk, kockákra vágjuk és alaposan megszárítjuk.
A szardellákat apróra vágjuk és elvegyítjük a nyúlkockákkal, az apróra felkockázott uborkával, a reszelt savanyú almával, a tejföllel, egy evőkanál olivaolajjal, illetve a kemény tojások villával összetört sárgáival. Némi ecettel, sóval, borssal, reszelt vöröshagymával ízesítjük és lehűtjük.