Bánsági krumplisaláta
Hozzávalók:
1 kg apró szemű krumpli, 1 kemény tojás, két nyers tojás sárgája, egy pohár (175 g) tejföl, 2 kisebb vagy 1 nagyobb savanyú alma, 1 kisebb fej (jég)saláta, őrölt bors, só, petrezselyemzöld, 1 kisebb vöröshagyma, tárkony, kakukkfű.
Elkészítés:
Héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk a burgonyát és lehűtjük. Simára keverjük a kemény tojás sárgáját a két nyerssel és a tejföllel, sóval, borssal, tárkonnyal, kakukkfűvel, a megreszelt apró vöröshagymával, finomra metélt petrezselyemmel ízesítjük, ezután belereszeljük a meghámozott, savanyú almát. Összekeverjük óvatosan a krumplival, a tetejét megszórjuk az apróra vagdalt főtt tojás fehérjével.
Tálalás: felkockázott (jég)salátával kirakott tányéron.