Eperlepény recept (egyszerű sütemény)

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 20 dkg sütőmargarin, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, csipetnyi só, 1 kg apró földieper.

Elkészítés:
A margarint habosra keverjük, hozzáadunk 5 dkg cukrot, majd egyenként a tojás sárgáit, egy csipetnyi sót és a lisztet kanalanként. Alaposan összedolgozzuk, s egy órát a hűtőszekrényben pihentetjük. 1-1,2 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy nagy tepsibe terítjük és világossárgára sütjük a sütőben. A sütés ideje alatt a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleadagolunk 10 dkg cukrot, aztán a szamócát, majd a krémet a világos tésztára kenjük egyenletesen. Visszatoljuk kb. 15 percre a meleg sütőbe, de a készülék fokozata legyen alacsony: a tojásfehérjés habnak száradnia kell, mintsem sülnie. Mikor kihűlt, csak akkor szeleteljük.

Receptek kezdőknek   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP