Matrózhús
Hozzávalók
1 kg megtisztított sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál liszt, négy evőkanál étolaj. A fűszerezéshez: só, őrölt bors, 2 evőkanál csípős mustár, kevéske majoranna, kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés
A húst vékony (kb. 1x4 cm-es) csíkokra vágjuk, majd lisztben meghempergetjük és a felhevített olajban pirosra sütjük, ezután kiszedjük egy lyukas kanál segítségével a zsiradékból. A serpenyőben maradt olajban üvegesre sütjük a finomra kockázott hagymát, majd hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű sót, illetve a többi fűszereket. Ha ez kész, visszatesszük a húst és puhára pároljuk, némi víz hozzáadásával. A végén megízesítjük a mustárral.
Ajánlott köret
Krumplipüré, párolt rizs, zöldséges rizsköret