Hogyan süssünk halat?
A hal az egyik legegészségesebb és legzsírszegényebb húsok egyike, s - főleg a tengeriek - tele vannak az agy működésére jó hatással lévő Omega3-zsírsavakkal.
Az apró halak (hekk, törpeharcsa, pangasius, pisztráng) sütése a következő módon zajlik:
a) a vízi élőlényeket alaposan megmossuk, a felesleges pikkelyeket lekaparjuk (figyelni kell, mert gyakran a fagyasztott tengeri halakon is akad egy-két le nem szedett "halpénz"). Besózzuk.
b) Egy tálban összekeverünk lisztet pirospaprikával, a halakat ebben forgatjuk meg.
c) A darabok mindkét oldalát forró olajban, gyors sütéssel kisütjük. (Vigyázat! Ha a halat lassan sütjük, rengeteg felesleges olajat képes magába szívni!)
Jól passzol krumplipüré, szalmakrumpli vagy vegyes zöldségköret mellé, de fogyaszthatjuk egyszerűen kenyérrel is. Savanyú uborka vagy csalamádé illik hozzá.