Céklás burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 kg krumpli, 50 dkg cékla, 4 db savanyú uborka, 2 szál sárgarépa, 2 db savanyúbb típusú alma, 1 közepes fej vöröshagyma, só, cukor, 1,5 dl majonéz (lehetőleg házi), egy pohár (175 g) tejföl, (fehér)bors
Elkészítés:
Külön megfőzzük a megtisztított burgonyát, a céklát, a sárgarépát, majd 1x1x1 centis kockákra vágjuk. Összekeverjük a megtisztított, reszelt hagymával, a zöldségekhez hasonló méretűre kockázott meghámozott almával, majd enyhén besózzuk és cukrozzuk. A tejfölből és a majonézből tartármártást készítünk, ezzel óvatosan összekeverjük a kockákat, a tetejére némi (fehér)borsot szórunk, majd egy napig pihentetjük a hűtőszekrényben.