Zöldborsósaláta csirkemájjal recept
Hozzávalók:
12 db csirkemáj (szív nélkül), 4 evőkanál vaj vagy olivaolaj, 50 dkg mirelit zöldborsó (zsenge!), egy felezett citrom leve, tej, 1 nagy fej vöröshagyma, majoranna, 1 teáskanálnyi finomra metélt petrezselyem, őrölt bors, só.
Előkészítés:
a) a májakatt előző este megtisztítjuk, félbe vágjuk és tejben áztatjuk a másnapi felhasználásig.
b) a hagymát a felhasználás előtt néhány órával felkarikázzuk és besózzuk
Elkészítés:
A csirkámájdarabokat felforrósított, két evőkanálnyi zsiradékon, kevéske víz és majoránna hozzáadásával puhára pároljuk. A zsenge zöldborsót puhulásig pároljuk kevéske zsiradékon egy másik edényben, majd megszórjuk metélt petrezselyemmel. Hagyjuk mindkettőt kihűlni.
Egy salátástálba mindkét edény tartalmát öntsük bele, majd adjuk hozzá a lemosott hagymakarikákat. Keverjük össze, s locsoljuk meg a fél citrom levével, sózzuk, borsozzuk. Némi metélt petrezselyem is kerülhet a tetejére. Kb. másfél órán keresztül hagyjuk az ízeket összeérni.