Borleves egyszerűen

Hozzávalók két-három személyre:

4-5 dl jobb minőségű fehér bor, három tojás sárgája, fél pohár (kb. 90 gramm) tejföl, só és cukor ízlés szerint, egy fahéjrúd, reszelt citromhéj, három szem szegfűszeg

A bort kb. három evőkanállal, sóval, a szegfűszeg-szemekkel és a fahéjrúddal felforralod Egy fémedényben (amelyben az egész leves elfér majd) a tejfölt összekevered a tojás sárgáival, majd hozzáteszel kb. két evőkanált a felforralt borból és elkevered, vigyázva arra, hogy ki ne csapódjon a tojás. Ha kész, a felforralt bor többi részét folyamatosan adagolva összekutyulod vele. A végén némi reszelt citrommal (NE használj boltban kapható citromot, mert méreganyagokkal kezelték a héját, a zacskós, szárított citromhéj megfelelő) ízesíted, és ha nem találod eléggé édesnek, teszel még hozzá cukrot vagy édesítőszert. Melegen illik tálalni, a tetején jól mutat egy-két levélnyi citromfű.

Receptek kezdőknek   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP